L'entorn de la víctima alerta un 22% dels casos de violència masclista

L’Institut Català de les Dones posa a disposició de les dones en situació de violència masclista el telèfon 900900120.


El telèfon 900900120 que l’Institut Català de les Dones, del Departament de Benestar Social i Família, posa a disposició de les dones en situació de violència masclista ha atès l’any 2013 un total de 9.050 trucades, que suposen 754 trucades mensuals. De l’anàlisi de les trucades sobre situacions de violència masclista destaca que un 22% són realitzades per un familiar o una persona propera.

Segons la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, es tracta d’una dada positiva perquè mostra  que “l’entorn està sensibilitzat, que hi ha rebuig de la societat contra les situacions de violència masclista, solidaritat i suport a les víctimes i que ja no es consideren situacions de l’àmbit privat de la parella”. D’aquest 22%, el 32% són amistats, el 27% progenitors, el 14% són germans o germanes i el 9% els propis fills o filles.
 
El telèfon 900900120 és un primer recurs on les dones poden trucar de forma anònima, expressar la situació viscuda, i se’ls ofereix una derivació als serveis de la Xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista. L’atenció és gratuïta i confidencial, s’ofereix tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia i facilita la comunicació en un total de 124 llengües.
 
A través del telèfon 900900120 les dones accedeixen directament a un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina. En les situacions més extremes també es realitza el contacte directe amb els serveis d’emergències policials i de salut.
 
De les trucades realitzades l’any passat  també cal destacar que:

- En el 93% de les ocasions es tracta de violència masclista en la parella (en el 68% de la parella actual i el 32% de l’exparella).
- El 55% de les dones conviuen amb l’agressor.
- El 56% de les dones té ingressos propis.
- En el 92,22% dels casos es tracta de violència psicològica.
- El 35,76% dels casos és violència física.
- El 7,14% de les ocasions és violència econòmica.
- El 2,85% dels casos és violència sexual.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article