Comença el Saló de l'Ensenyament

Fins el 16 de març els estudiants podran conèixer l'oferta formativa


Aquest dimecres ha començat el Saló de l'enseyament, una de les grans cites de l'àmbit educatiu a Cataluny i que agrupa diverses iniciatives adreçades a estudiants, en general, i a professionals del món de l'ensenyament, en particular, amb l'objectiu d'oferir una informació àmplia i actualitzada de l'oferta d'estudis a Catalunya. Fins el 16 de març expositors d'estudis universitaris, d'altres estudis superiors o complementaris, de formació professional i d'idiomes, de centres de batxillerat i de serveis per a l'educació tenen cita al recinte firal de Montjuïc. 

El Departament d'Ensenyament participa al Saló, a l'entrada del Palau 2, amb un gran espai que disposa dels punts d'atenció següents:
 
El taulell central, on es pot obtenir informació sobre l'oferta formativa actual, és a dir el batxillerat, la formació professional, els ensenyaments esportius, els ensenyaments artístics professionals, l'educació d'adults, la formació a distància a l'IOC i els ensenyaments d'idiomes. També s'hi informa de vies d'accés directe a alguns estudis i de les proves d'accés que cal superar per accedir-hi. En aquest taulell, a més, s'hi habilitarà una zona destinada específicament a atendre professors.
Els despatxos d'atenció individual. Són dotze despatxos on un equip de professionals amb experiència en l'orientació per triar estudis pot atendre de manera individual els estudiants (i les seves famílies) que ho sol·licitin.
L'àrea d'autoconsulta, un espai dotat amb ordinadors de lliure accés on cadascú pot informar-se de l'oferta formativa que més l'interessi i s'ofereix assessorament personalitzat sobre el web Estudiar a Catalunya.
Aquest any es presenten com a novetats: 
 
una mostra de les habilitats i competències professionals de l'alumnat d'ensenyaments professionals,
una exposició sobre projectes d'emprenedoria a Catalunya.
En el sector dels estudis universitaris trobareu informació sobre totes les universitats catalanes i sobre els estudis artístics superiors de disseny, conservació i restauració de béns culturals, música (a l'ESMUC), art dramàtic i dansa (a l'Institut del Teatre).
 
També participa en el Saló de l'Ensenyament el Consorci d'Educació de Barcelona, que informa de l'oferta educativa global no universitària de la ciutat de Barcelona.
 
Una novetat de l'edició d'enguany del Saló d'Ensenyament són els tallers d'emprenedoria i tecnologia.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article