Una nova sèrie de La Xarxa i Creu Roja mostra projectes de lluita contra la pobresa arreu del territori

Hi participen 12 televisions locals i 14 assemblees de la Creu Roja.


La Xarxa de Comunicació Local i la Creu Roja a Catalunya impulsen “A prop, més que mai”, una sèrie de televisió que mostra els projectes de lluita contra la pobresa que l’entitat humanitària duu a terme a nivell local arreu del país. Una iniciativa de col·laboració que aprofita la presència en el territori tant de la Xarxa, a través dels canals locals que en formen part, com de la Creu Roja, mitjançant les assemblees territorials i la tasca del voluntariat.

Donar visibilitat a la feina del voluntariat

L’objectiu és donar visibilitat a la tasca del voluntariat de les assemblees locals i comarcals de la Creu Roja, en un moment en què la crisi ha disparat les necessitats d’atenció social. El projecte audiovisual vol mostrar situacions d’exclusió i de pobresa que afecten moltes persones en dificultats econòmiques i socials, i conscienciar la ciutadania sobre aquestes dificultats, però també posar en valor la solidaritat i el compromís de la societat i del voluntariat.

La sèrie està realitzada per 12 televisions locals: Lleida TV, Canal Terrassa, TV Girona, Canal Reus TV, m1tv, teleb, El 9 TV, Canal Blau, Penedès TV, TAC 12, Canal Terres de l’Ebre i VOTV. En aquests moments, se n’estan rodant els capítols, els quals s’emetran a partir de la tardor. Amb seva implicació en el projecte, aquests canals duen a terme una acció de responsabilitat social corporativa.

D’altra banda, participen en la producció de la sèrie 14 assemblees locals i comarcals de la Creu Roja d’arreu de Catalunya, principalment fent recerca de testimonis i voluntariat, o mostrant l’execució de diferents projectes socials que tenen com a premissa bàsica la dignificació dels ajuts i treballar de forma integral per apoderar les persones i les famílies perquè se’n surtin per elles mateixes.

Històries humanes de solidaritat

“A prop, més que mai” consta de 13 capítols de 10 minuts. Cada entrega reflecteix un àmbit d’actuació concret de les assemblees territorials, com l’atenció a persones sense llar, la distribució d’aliments frescos, el suport a persones sense feina majors de 45 anys, l’ajut específic a població migrada i gent gran, i el reforç escolar, entre d’altres.

Els capítols recullen les històries humanes dels usuaris de la Creu Roja, posant especial atenció en el fenomen de la “nova pobresa”.

“A prop, més que mai” s’estrenarà a la tardor, i l’inici de les emissions es farà coincidir amb un acte de presentació pública del projecte, organitzat per La Xarxa i la Creu Roja.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article