El 33,8% de nens que viuen en llars afectades per l'atur tenen sobrepès

La obesitat en els de famílies on ambdós pares tenen feina és del 25'6%.


El conseller de Salut, Boi Ruiz, va comparèixer ahir a la comissió d'Infància per insistir, una vegada més, que segons les dades que té el seu departament "cap nen presenta problemes de salut"  a causa d'una alimentació "inadequada" per motius de pobresa.

Però el director de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC), Antoni Mateu, va avançar algunes dades preocupants de l'enquesta de salut de Catalunya (ESCA). Segons l'enquesta, el percentatge d'infants de dos a catorze anys que pateix de sobrepès o obesitat ha passat del 18'4% l'any 2006 al 26'9% l'any 2012.

Desgranant aquestes dades, el 33'8% de fills de pares a l'atur tenen sobrepès, mentre que aquesta xifra és del 25'6% per a infants de famílies en que ambdós pares treballen. Els percentatges han augmentat en ambdós casos respecte l'any 2006, quan els infants amb obesitat de pares amb situació d'atur era del 20'5% i el de fills amb pares amb feines remunerades del 12'1%. L'enquesta de l'ESCA també assenyala que el percentatge de famílies amb algun membre a l'atur i on la mare té només estudis primaris s'ha multiplicat per tres i ha passat del 12,7% al 36,3% en sis anys.

Els grups de l'oposició van retreure el govern que hagi confiat la solució als problemes de la malnutrició infantil a les entitats socials com el Banc dels Aliments, Creu Roja o Càritas enlloc d'assumir-ne la primera responsabilitat i la primera resposta. La diputada socialista, Eva Granados, va recordar que això implica que 12.050 nadons de zero a dos anys i 28.200 infants són alimentats pel Banc dels Aliments, segons dades de la pròpia entitat. La diputada Laura Massana, d'ICV-EUiA va reclamar al govern que apliqui mesures integrals per combatre la pobresa com ara la renda mínima garantida, l'accés a l'alimentació i a l'habitatge i la garantia de mantenir els subministraments bàsics a les famílies amb pocs recursos econòmics.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article