Parelles artístiques del Bages i d’Osona exposen obres per la salut mental a Manresa

Les peces són fruit del treball a "quatre mans" entre artistes amateurs amb problemes de salut mental i artistes professionals, els quals han treballat per parelles en el procés creatiu durant el 2013.


Aquesta iniciativa pionera de lluita contra l’estigma de les malalties mentals va néixer fa vuit anys a Osona de la mà de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic (FCMPPO) –entitat dedicada a la millora de la qualitat de vida de persones amb problemes de salut mental– i rep el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i de BBVA.

En aquesta darrera edició, diferents serveis de salut mental d’entitats del Bages com Mosaic, Althaia, Ampans i Mutuam Manresa s’han sumat a aquesta iniciativa per contribuir a la sensibilització de les malalties mentals i com a eina terapèutica per les persones amb trastorns de salut mental. El Bages ha contribuït amb 13 obres de diferents disciplines artístiques.

Els objectius de Parelles Artístiques són sensibilitzar la societat vers la salut mental i facilitar l'expressió i la creativitat dels artistes amateurs que hi participen. Per aquest motiu, la importància del projecte no recau només en el producte final que s'exposa, sinó en el procés creatiu que viu cada parella artística: el diàleg, l'intercanvi d'experiències, el vincle que es forma... L’exposició romandrà en aquest espai fins el 30 d’abril. Posteriorment, una mostra d’obres del Bages, d’Osona i del Tarragonès –comarca que també s’ha sumat a l’experiència- s’exposaran a Barcelona i Terrassa.

L'exposició s'inaugura avui dimecres 2 d'abril a partir de les 19.30h a la Biblioteca Ateneu Les Bases. Les obres exposades poden ser adquirides pel públic el mateix dia de la inauguració i, també, a través del web www.parellesartistiques.cat

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article