“Igualtat de drets, igualtat d'oportunitats: educació i discapacitat”

Diferents entitats reivindiquen una educació més inclusiva de les persones amb discapacitat


La Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona i la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) denuncien les deficiències que presenta el sistema educatiu espanyol envers les persones amb algun tipus de discapacitat. Amb motiu de la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació, les dues entitats han decidit impulsar la campanya “Igualtat de drets, igualtat d'oportunitats: educació i discapacitat”.

Sota aquest lema volen promoure una educació basada en la igualtat d'oportunitats i que elimini qualsevol tipus de discriminació cap a les persones amb discapacitat.

El president de la COCEMFE, Mario García, considera que “s'incompleixen reiteradament les lleis que regulen l'educació inclusiva a Espanya, la qual cosa ocasiona infinitat de complicacions als nens i joves amb discapacitat i les seves famílies”. Aquestes entitats reivindiquen que es garanteixi l'accés i la permanència de l'alumnat amb discapacitat més enllà de les etapes d'ensenyament obligatori. Alhora, demanen que es facilitin tots els recursos docents, materials i econòmics necessaris per facilitar el procés d'aprenentatge de les persones amb alguna discapacitat.

La COCEMFE és una organització no governamental sense ànim de lucre que treballa per impulsar i coordinar diferents activitats que promulguen entitats que treballen a favor de les persones amb discapacitat física per defensar els seus drets i millorar la seva qualitat de vida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article