L’Ajuntament de Barcelona dobla el pressupost del programa 'Respir'

El programa està destinat a acollir persones grans o amb diversitat funcional i amb dependència, en places de residència en estades curtes.


La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, va anunciar a finals d'abril que el seu departament incrementarà la dotació econòmica del programa 'Respir' d’un pressupost de 500.000 euros del 2013 a 900.000 euros per aquest 2014.

Amb aquest pressupost, a més de reforçar el programa en la modalitat de gent gran, el consistori també seguirà impulsant l’altra modalitat de “Respir” que es va iniciar l’any passat: les places destinades a persones amb diversitat funcional i amb dependència. Aquestes poden fer estades de dia en centres especialitzats o estades més llargues en residències.

Aquest programa ha acordat amb setze residències de Barcelona i rodalia la disposició de places de servei complementari de juny a octubre del 2014 per a estades d’entre quinze dies i dos mesos de durada per a persones grans. Per a persones amb diversitat funcional i amb dependència, l’Institut Municipal de Discapacitat ha establert un acord amb nou entitats perquè ofereixin la modalitat residencial i amb la Federació DINCAT per a la modalitat d’estada de dia.

El nombre d’usuaris del programa ha anat incrementant cada any des de la posada en marxa fins a arribar, l’any passat, a més del triple que durant la primera edició del 2003.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article