El programa de mà de la Patum, per primer cop en sistema braille

És el primer cop que Berga transforma el seu programa de mà en sistema braille per a persones cegues o amb dificultats visuals.


La col·laboració entre el Patronat de la Patum i l'Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) ha fet que enguany, per primera vegada, el programa de la Patum també tingui versió braille, segons informa El Regió 7.

En total, se n'han editat un centenar de copies que, a partir dels propers dies rebran les persones amb ceguesa de la ciutat. També n'hi haurà de disponbiles a l'Oficina de Turisme de Berga.

La Patum comença oficialment aquest dimecres 18 de juny. A partir de les sis de la tarda, diferents comparses fan recorreguts per diferents carrers de la ciutat per fer una ballada d’honor davant els domicilis de les autoritats locals. La Passada s’acaba amb Tirabols a la plaça de Sant Joan, la pujada pel carrer Major al so de la popular melodia “Ella s’ho pensa”, que s’interpreta únicament en aquest carrer i sempre de manera ininterrompuda, i més Tirabols a la plaça de Sant Pere, on finalitza el passacarrers ben entrada la matinada.

L'endemà, el dijous 19, hi ha la Patum de lluïment a les 11 del matí a la Plaça Sant Pere i al vespre la Patum completa a partir de 2/4 de 10 de la nit. Divendres 20 és temper per la Patum infantil, que es repeteix a les 12 de migdia i a les 5 de la tarda. Dissabte a 2/4 de vuit hi torna a haver passada i a les 11 un concert amb La Terrasseta de Preixens, Strombers, Skàndol Públic i Brams. La festa es clou diumenge a la nit amb una Patum completa a la Plaça Sant Pere.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article