Les òperes del Liceu, adaptades a persones sordes

'Accessibilitat per a persones sordes en espais públics, culturals i d'oci' és el nom del projecte que ha impulsat aquesta iniciativa


Aquesta setmana ha tingut lloc la presentació del projecte 'Accessibilitat per a persones sordes en espais públics, culturals i d'oci'  al Gran Teatre del Liceu. La iniciativa ha estat una actuació conjunta de la Federació ACAPPS i la Confederació Espanyola de Famílies de Persones Sordes-FIAPAS i permetrà avançar en l’accessibilitat a l’àmbit cultural amb la instal·lació de l’anella magnètica al Gran Teatre Liceu.

A l'acte de presentació del presentació del projecte hi han assistit els usuaris de les pròtesis auditives de la Federació ACAPPS. Aquests han format part del Grup de Validació, que ha verificat el bon funcionament de les anelles magnètiques i de la seva instal·lació al Liceu.

A partir d’ara, el Liceu de Barcelona està dotat amb l’anella magnètica a l’aforament de localitats pràcticament en la seva totalitat i al Foyer. També s’ha instal·lat al guarda-roba i a una de les taquilles. Així, les persones que porten pròtesis auditives podran, a més d’escoltar la música, també millorar la recepció del so i la comunicació en tots aquests espais.
 
Ara, amb l’anella magnètica, les persones sordes podran accedir plenament a les obres, gaudint d'elles en tota la seva magnitud, escoltant els textos i la música. A més, també podran llegir els textos de les peces musicals en les pantalles individuals de subtitulat, una mesura addicional en què ja comptava el Liceu.

La instal·lació compleix amb la norma de qualitat preceptiva en aquesta matèria. A més, les anelles magnètiques han estat validades per un grup d'usuaris i usuàries de pròtesis auditives de la nostra entitat. Amb aquestes línies, també volem agrair a cadascun d’ells el seu temps i dedicació voluntària a aquests projecte.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article