'Cercles', un programa pilot de rehabilitació de delinqüents sexuals

Aquest és un projecte impulsat des del Departament de Justícia


'Cercles' és el nom que rep un nou programa del Departament de Justícia de rehabilitació de delinqüents sexuals. Aquest projecte, pioner a tot l'estat espanyol, es duu a termes des de fa uns anys als Estats Units i Canadà i consisteix en crear una xarxa de persones al voltant del pres per ajudar-lo a reinserir-se en la societat. Grups de voluntaris es converteixen en un referent per a aquestes persones a través de trobades personals o per contacte telefònic. L'objectiu del programa és reduir la reincidència però, alhora, també ha d'ajudar a trencar i superar alguns estigmes.
 
Un estudi de la presó de Can Brias confirma que la reincidència dels agressors sexuals es redueix quan aquests han participat en un programa de rehabilitació o reinserció.

Segons el Departament de Justícia, "es tracta d'un model de transició de la presó a la llibertat definitiva, mitjançant el suport de voluntaris i professionals amb l'objectiu d'evitar que hi hagi més víctimes i amb la supervisió intensiva de la seva activitat a l'exterior". 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article