Dades sobre actes discriminatoris a Catalunya

Un informe policial quantifica els casos d'agressions per discriminació o intolerància respecte alguns col·lectius


Segons un informe policial al qual ha tingut accés cadena SER, Catalunya és una de les comunitats autònomes amb menys denúncies per incidents o actes de discriminació per racisme i xenofòbia, envers persones que pateixen alguna discapacitat o per l'orientació sexual.
 
A Catalunya només es produeixen 3 casos d'odi envers persones gais per cada 22 incidents que tenen lloc a la comunitat de Galícia o 93 en el cas d'Andalusia, la comunitat que registra més incidents motivats per l'orientació sexual, seguida de les Illes Balears i Galícia. Alhora, destaca que en el cas català només es produeix un cas de racisme o xenofòbia i aquesta dada contrasta amb els 35 casos que es registren a Madrid. 
 
Aquests informes revelen que durant els sis primers mesos d'aquest any s'han registrat uns 235 incidents motivats per l'orientació o identitat sexual. Un altre dels col·lectius més vulnerables són els discapacitats. D'altra banda, el racisme i la xenofòbia és un altre dels problemes que provoca conductes d'odi i que poden acabar desembocant a un delicte. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article