S'amplien les inscripcions del programa jove 'Activa’t! Si t’aturen no t’aturis'

Es busquen joves d'entre 20 i 30 anys en situació d'atur que vulguin iniciar i consolidar projectes de transformació social


El projecte 'Activa’t! Si t’aturen no t’aturis' vol enfortir les capacitats, la transformació personal i social de joves d’entre 20 a 30 anys residents a l’Àmbit Metropolità de Barcelona que estiguin en situació d’atur, o bé amb dificultats econòmiques i socials per tal de reforçar la seva participació ciutadana a través del disseny i execució de projectes transformadors.

Darrera del projecte hi ha  Nova, l'associació independent i sense ànim de lucre que promou la innovació social i que, per aquest projecte, compta amb el suport econòmic del Programa de Ciudadanía Activa del Mecanisme Financer de l’Espai Econòmic Europeu i amb la col·laboració d’un consorci público-privat que conformen un Consell d’Antenes.

Les inscripcions a aquest procés són gratuïtes i se celebrarà al Centre Cívic Barceloneta i es podrà participar en un dels 3 grups programats en tres dates diferents: el grup A s’inicia el 15 de setembre, el grup B comença el 6 d’octubre i el grup C el 27 d’octubre.

És fonamental que els participants tinguin ganes d’aprendre i involucrar-se per fer realitat un projecte de transformació, aconseguint uns objectius específics, voluntaris i realistes, en un àmbit concret i durant un període determinat. El procés, que s'allargarà fins a setembre de l'any vinent, serà el següent:

1. Identificar  72 joves entre 20 i 30 anys (ambdós inclosos) en situació d’atur, o bé amb dificultats econòmiques i socials residents a l’Àmbit Metropolità de Barcelona que demostrin la seva motivació i compromís per contribuir a iniciar i/o consolidar projectes de transformació social.
2. Reforçar les capacitats i empoderament d’aquests joves a través d’un procés innovador d’activació social per entrenar competències per tal que els joves seleccionats dissenyin, elaborin i implementin projectes de transformació social.
3. Dissenyar i presentar els projectes transformadors que mitiguin les causes de l’exclusió social i laboral.
4. Valorar i implementar els projectes a partir d’una estratègia de comunicació comunitària, associativa i d’incidència política per cercar recolzaments socials.
5. Avaluar el procés innovador d’activació social.

Totes les dades del projecte, aquí.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article