Noves beques per als esports extraescolars a Barcelona

Les subvencions permeten rebaixar la despesa de les famílies entre un 30% i un 90%, en funció de la Renda Familiar Disponible


Es calcula que uns 8.000 escolars d’entre 6 i 17 anys es podran beneficiar d’uns nous ajuts econòmics per a participar en activitats esportives fora de l’horari escolar. L’Ajuntament destina 1 milió d’euros a subvencionar part del cost d’aquestes extraescolars en funció de la Renda Familiar Disponible, amb un màxim de 315 euros per nen i curs.

És la família qui ha de presentar la sol·licitud a qualsevol oficina d’atenció ciutadana municipal a partir d’aquest dimecres 10 de setembre. Un dels requisits és que l’activitat es realitzi en una de les entitats que han estat homologades pel consistori i que, per tant, ofereixen garanties. Les famílies trobaran informació detallada sobre el procés a l’entitat on es vulguin inscriure i a l’oficina virtual de l’Ajuntament.
 
“Som conscients que, en aquests moments, hi ha famílies que tenen dificultats per poder pagar les activitats extraescolars esportives. Per això, tal com ja fem amb les activitats d’estiu, volem becar les activitats esportives extraescolars, perquè tothom hi pugui accedir durant tot el curs”, ha explicat la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos.
 
Fandos també ha recordat que, d’aquesta manera, el govern municipal recull la demanda que va llançar, fa poc, el Síndic de Greuges de Catalunya, de potenciar des de les administracions les possibilitats dels infants de gaudir del lleure i l’esport, independentment de la situació socioeconòmica de les famílies.
 
Més esports dins l’escola
 
Dins l’horari escolar, aquest curs s’introduiran noves activitats relacionades amb esdeveniments esportius de primer ordre que passen a la ciutat. Així, per exemple, arran de la Barcelona World Race, s’impulsarà el coneixement de la vela i dins el Pla estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya es potenciaran els esports de neu i de gel. També es donarà a conèixer el golf amb la col·laboració de les federacions catalana i espanyola de golf, i es promourà l’olimpisme amb el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article