Col·loqui amb Nadia Ghulam en motiu del Dia Internacional de l'Educació Social

L'escriptora afganesa ha explicat la seva vivència personal i perquè va decidir estudiar educació social


En motiu del dia de l’Educació Social, el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha organitzat aquesta tarda una xerrada amb l’escriptora afganesa Nadia Ghulam. Alhora, la xerrada ha comptat amb la col·laboració d'educadores i educadors socials que han pogut intercanviar diferents comentaris amb l’autora. 
 
La vida de la Nadia és una història de superació personal. Ella va néixer a Kabul (Afganistan) i quan tan sols tenia 8 anys, en plena guerra civil al seu país, va esclatar una bomba que va provocar-li diferents ferides. La Nadia va necessitar molts mesos per recuperar-se però, un cop va sortir de l’hospital i amb la guerra finalitzada, va decidir fer-se passar per noi per poder treballar i tirar endavant la seva família. Durant 11 anys va viure amagant la seva “veritable” identitat. Al cap d’uns anys, va viatjar cap a Europa amb una ONG i actualment viu a Badalona i estudia Educació Social. 
 
Durant el col·loqui, Nadia Ghulam ha presentat el seu últim llibre “Contes que em van curar” i l’ha definit com “la seva educació”. Alhora, també ha fet referència a la seva primera publicació “El secret del meu turbant (Columna, 2010)” en la qual l’autora narra la seva vivència personal, una novel·la que va ser reconeguda amb el Premi Prudenci Bertrana l’any 2010.
 
Des del Social.cat s'ha retransmès la xerrada a través de les xarxes socials. Podeu recuperar les principals reflexions del col·loqui al Twitter @socialpuntcat i a través de l'etiqueta #DiaES.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article