Menys subvencions per a la inserció de persones amb discapacitat

El COCARMI alerta que aquest fet pot comportar 'una estigmatització' d'aquest col·lectiu


Les subvencions pels serveis d'acompanyament i suport cauen fins a 4,5 milions d'euros al pressupost d'aquest 2014-15 per als Serveis Integrals d'Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de persones amb discapacitat i/o malaltia mental (SIOAS) i baixen a 2,3 milions el pressupost previst pel 2015-16. 

Així ho ha denunciat el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) a través d'un comunicat, on reivindica la manca de compromís de la Generalitat de Catalunya amb la inserció social de les persones amb discapacitat o trastorn mental. De fet, les subvencions destinades als serveis d'acompanyament i suport són un 60% inferiors que fa dos anys. 
 
El Cocarmi reivindica que "les polítiques actives d'ocupació per a persones amb discapacitat són rendibles no només des del punt de vista social sinó també des del punt de vista econòmic". Alhora, assegura que si es redueixen les inversions i programes que faciliten la integració laboral de les persones amb discapacitats, "se'ls condemna a l'exclusió social o l'estigmatització". En aquesta línia, defensa que la reducció de les subvencions va en contra dels principis de la Carta dels drets fonamentals de la Unió Europea que reconeix l'accés al mercat de treball en igualtat d'oportunitats. 
 
També des de la Federació de Discapacitat Intel·lectual de Catalunya (Dincat), denuncien aquesta reducció del pressupost i per aquest motiu, la seva presidenta, Rosa Cadenas, assegura que “aquesta reducció de recursos aboca a la desaparició dels serveis d’inserció de les persones amb discapacitat". "Reclamem al Govern que pensi en els costos que comporta aquesta retallada perquè, sense suports especialitzats, aquest col·lectiu perd l’única oportunitat que té d’integrar-se al mercat de treball ordinari", explica Cadenas. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article