El Departament de Benestar crea una base de dades de persones vulnerables

També es proposa la finalització del nou model de serveis socials bàsics


La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha informat durant el Fòrum Europa Tribuna sobre les línies de treball actuals del Departament de Benestar Social i Família. Entre elles hi ha la creació d'una base de dades sobre l'assistència a persones vulnerables, la creació d'una llei contra la pobresa energètica i la finalització del nou model de serveis socials bàsics.

Munté ha anunciat que Departament està creant un banc de dades amb la història social de les persones vulnerables, tenint present aquelles que han estat ateses pels serveis socials de Catalunya. La base de dades dels serveis socials, serveis que van atendre 957.000 persones, serà compartida entre ajuntaments i diputacions. Aquest recurs pretén ser un servei d'informació de l'assistència social impartida al país perquè les administracions puguin oferir una visió completa i concreta. 

La consellera també ha avançat que, en aquest context de pobresa energètica, treballen per una nova llei de Suport a les Famílies, especialment per protegir les famílies monoparentals i nombroses. Per últim, ha volgut insistir en el fet que s'està ultimant el nou "model de serveis socials bàsics de Catalunya" que reunirà els serveis socials actuals, un Pla Director de Serveis Especialitzats i un Pla de Formació Professional.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article