Les entitats s'alien contra la reforma de l'Impost de Societats

14 associacions han presentat un comunicat denunciant l'eliminació del supòsit d'exempció d'aquest impost


Un conjunt d'entitats catalanes reclamen mantenir l'exempció de l'Impost de Societats i un nou marc fiscal per a les associacions. Així ho han denunciat un total de 14 entitats a través d'un comunicat, on alerten que, amb l'obligació de presentar l'Impost de Societats, les entitats no lucratives són equiparades amb les societats mercantils.

 

 

Les federacions i plataformes d'entitats catalanes posen l'alerta. La Llei 27/2014 sobre l'Impost de Societats elimina el supòsit d'exempció d'aquest impost per a les entitats i obliga a presentar-lo per a l'exercici de 2015. És per això que des de les entitats consideren que aquesta mesura dificulta la gestió de les associacions i que va en contra del desenvolupament social en què treballen.

A través d'un comunicat conjunt, 14 entitats catalanes fan una crida als poders públics per tal que tornin a modificar i adaptar el marc fiscal que les regulava "a la seva pròpia naturalesa", tenint en compte les entitats "com eina activa, compromesa i participativa de cohesió resilient i de saludable autoorganització de la ciutadania activa, compromesa i participativa".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article