7 de cada 10 catalans pateixen algun tipus d'exclusió social

L'informe Foessa indica que el 9% de la població de Catalunya pateix exclusió severa


Segons dades de l'Informe sobre exclusió i desenvolupament social a Espanya, elaborat per la Fundació Foessa, fins a 7 de cada 10 catalans estan afectats per algun indicador d'exclusió social. 

Els problemes d'exclusió que més afecten els catalans són els relacionats amb la feina, l'habitatge i la salut, segons presenta l'informe Foessa. Catalunya, de fet, ocupa el quart lloc en el rànquing de risc de pobresa i exclusió social de tot l'estat espanyol. Tot i així. la taxa de pobresa i exclusió afecta el 20% de la població catalana, una xifra inferior a la mitjana de l'estat. 
 
L'informe indica que s'ha produït un augment de llars que manifesten tenir dificultats per arribar a final de mes i també un increment de la desigualtat a Catalunya. Altres dades destacades posen de manifest que a Catalunya 4 de cada 10 persones estan afectades per situacions d'exclusió lligades a temes de treball, o que 3 de cada 10 persones pateixen factors d'exclusió residencial, o que l'11% de les llars han de fer front a despeses excessives per mantenir la llar en condicions normals. 
 
L'informe Foessa posa de manifest que l'exclusió social afecta majoritàriament a les famílies amb pocs recursos, amb baixa taxa de treball i a les famílies amb fills petits i joves. Per úlitm, l'Informe sobre exclusió i desenvolupament social destaca que el risc d'exclusió social es duplica entre la població a l'atur i entre aquella població ocupada amb treball precari o intermitent. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article