Salut i Creu Roja signen un conveni per garantir l'accés universal a la targeta sanitària

La mesura vol donar atenció mèdica a les persones sense empadronament


El director del Servei Català de Salut (CatSalut), Josep Maria Padrosa, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, han signat un conveni de col·laboració per facilitar l'accés als serveis sanitaris a les persones residents a Catalunya sense empadronament i en situacions de vulnerabilitat extrema.

L'acord no modifica la regulació legal general, però fixa els mecanismes per facilitar l'accés a la targeta sanitària dels ciutadans que no tenen reconegut el dret a l'atenció mèdica pública pel Sistema Nacional de Salut (SNS). Actualment la Generalitat es fa càrrec de la cobertura sanitària d'unes 189.000 persones, 80.000 menys que l'any passat, que no la gaudirien si s'apliqués ad litteram el reial decret aprovat pel govern espanyol l'abril del 2012.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, present durant l'acord, ha assegurat que "l'assistència sanitària és un dret universal que no es pot excloure per raons administratives". En aquest sentit, el desplegament del conveni permetrà a la Creu Roja detectar i notificar al CatSalut situacions de dificultat per accedir amb normalitat al sistema sanitari. En absència d'empadronament, la Creu Roja serà qui acreditarà la residència de la persona afectada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article