Els casos d'homofòbia augmenten un 45% des de 2012

A Catalunya només es denuncien un 16% de les discriminacions que es produeixen


L'Observatori Contra l'Homofòbia ha presentat l'informe "L'Estat de l'homofòbia a Catalunya 2014", on alerta que els casos de discriminació i agressió homòfobes no han parat de créixer en els últims anys. 
 

L'estudi mostra que, de l'any 2002 al 2014, les denúncies per casos d'homofòbia han passat de 223 a 395, és a dir, han augmentat un 45%. De totes maneres, el president de l'Observatori, Eugeni Rodríguez, ha assegurat que a nivell europeu i també a Catalunya només es denuncien el 16% de les discriminacions que es produeixen. 
 
Del total de denúncies rebudes per l'Observatori el 2014, la majoria són agressions (51%) tant físiques com insults, assetjaments i situacions d'hostilitat. La resta de casos són d'odi i exaltació de l'homofòbia (14%), agressions per internet i mitjans de comunicació (8%), en serveis públics i administració (7%), d'educació (5%) i en l'àmbit laboral (5%). 
 
L'estudi destaca que el principal col·lectiu que pateix els maltractaments són els gais amb un 55% dels casos. Els segueixen les lesbianes (12%), transsexuals (10%) i bisexuals (2%), mentre que les agressions que afecten tot el col·letiu suposen el 21%. Els agressors solen ser en primer lloc homes (45%) i un 10% són dones, responsables dels casos de discriminacions i agressions. Els grups d'homes i dones representen el 7% i les entitats, un 30,5%. 
 
L'Observatori Contra l'Homofòbia demana que la Llei contra l'homofòbia que va aprovar l'octubre passat el Parlament s'implementi de manera efectiva i detallada en tots els seus àmbits. El president Eugeni Rodríguez també ha institit en la necessitat de fer un esforç per la difusió de la normativa per tal que les víctimes coneguin les eines que tenen a disposició. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article