L'Associació Alba celebra 40 anys d'història

Un sopar de gal·la i la inauguració d'una obra artística commemorativa seran els actes centrals de l'aniversari


L'Associació Alba celebra el seu 40è aniversari amb un vídeo il·lustrat on explica la seva tasca i assegura que "no deixarà de somiar, perquè tot és possible". Des de l'entitat han diversos actes de celebració, entre els quals destaquen un sopar de gal·la al Mercat de Tàrrega i la inauguració d'un mural o escultura feta pels alumnes de l’Escola d’Arts i Oficis de la ciutat.

A més d'aquests actes, que tindran lloc el 7 de novembre i el 3 d'octubre de 2015 respectivament, també es durant a terme altres activitats com una ruta de 40 km en bicicleta, que recorrerà les comarques d'Urgell i Segarra i una trobada amb empresaris per presentar experiències i bones pràctiques per prevenir problemes de salut mental entre els treballadors.

Així mateix, durant els mesos de juliol i l'agost es durant a terme 3 jornades del festival «Sardines i Marinades», la darrera de les quals acollirà possiblement un grup de renom català. Un mes després, al setembre, se celebrarà la publicació d’un conte per a infants de la història dels arrugats d'El Rosal escrit pel periodista Carles Capdevila i il·lustrat per l’artista Vero Cendoya.

Retrospectiva del 2014

L'entitat va aprovar divendres passat a l'Assemblea anual i General de Socis la memòria del 2014, en la qual s'explica que l'associació atén 245 persones i compte amb 143 voluntaris, 519 socis i 263 professionals, dels quals 63 tenen algun tipus de diversitat funcional, el 79% són dones i el 21% homes.

Segons les dades recollides en l'informe, 21 persones amb discapacitat van aconseguir a través de l'entitat un contracte en empreses ordinàries. A més, l'associació va generar el 2014 un volum de més de 5 milions d'euros i va incrementar un 7% el seu pressupost. 

Amb la mirada posada en el futur

El projecte més ambiciós de l'entitat de cara aquest 2015 es diu "Ens hem fet grans" i es tracta la creació d'una nova residència a Sant Martí de Riucorb.

De moment ja s'han iniciat els tràmits amb l'Ajuntament de la població per tal que els cedeixin un edifici construït fa 14 anys amb la voluntat que esdevingués un centre per a gent gran. La fundació Alba impulsarà durant aquest 2015 diverses campanyes per recaptar fons pel nou equipament. El projecte preveu aprofitar l'estructura per a fer-hi una llar residencial per a 24 persones amb diversitat funcional i un servei de centre de dia per a persones grans.

L'associació concertarà les dues llars que té actualment, per tal de rebre subvencions de la Generalitat cada mes, i això comportarà una reducció de les places que ofereixen: es passarà de 13 a 12 places a la residència Alba i de 37 a 24 a Ca n'Aleix. És per aquest motiu que l'obertura d'un nou centre esdevé essencial, per tal de reubicar, en un termini de 5 anys atorgat per l'Administració, les 13 persones que es quedaran fora i les altres que romanen en llista d'espera.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article