La Taula del Tercer Sector presenta propostes per les municipals

L'objectiu és que els Ajuntaments que sorgeixin de les eleccions lluitin contra la pobresa, la segregació i l'exclusió


La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha recollit al document 'Més esforços contra la pobresa i les desigualtats' 60 propostes per als nous consistoris que sorgeixin de les eleccions municipals del mes de maig.

Les propostes es distribueixen en 8 blocs: lluita contra la pobresa i l'exclusió; serveis socials bàsics, dret a l'habitatge i als subministraments; ocupació per als col·lectius amb dificultats; accessibilitat i disseny per a tothom, educació amb qualitat i equitat; drets humans, qualitat democràtica i compromís de la ciutadania; i col·laboració amb el Tercer Sector Social.

L'objectiu del document és que en els 4 anys posteriors als comissis de maig sigui possible una nova articulació entre Ajuntaments, Tercer Sector i ciutadania, que impulsi des de cada territori la lluita contra la pobresa, la segregació i l'exclusió, per assegurar la cohesió, la integració i el benestar de totes els ciutadans.

La Taula d'Entitats del Tercer Sector va reunir-se ara el març amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per fer-li arribar les propostes i destacar les més rellevants per la ciutat: ampliar el parc municipal d'habitatges de lloguer social; consolidar i ampliar els nous programes per fomentar l'ocupació de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió. mantenir i ampliar les bonificacions i tarifes socials en el transport públic, entre d'altres.

Així mateix, també ha iniciat una roda per presentar les propostes a les diverses formacions polítiques; i representants de la Taula ja s’han reunit amb Carina Mejías (C’s), Maria José Lecha (CUP), Alfred Bosch (ERC) i Jaume Collboni (PSC).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article