En marxa un pla d'ocupació per a les famílies amb tots els membres a l'atur

Creu Roja considera necessari intervenir davant l'augment de llars catalanes sense cap familiar en actiu


Davant l'augment de llars catalanes amb tots els membres a l'atur, que ja arriben a la xifra de 239.000, Creu Roja engega un programa d'ocupació per ajudar les famílies en aquesta situació a trobar feina i evitar així la situació de precarietat i millorar la situació social i econòmica a la que es troben.

El programa d'ocupació de la Creu Roja va atendre 257 persones durant el 2014 (122 dones i 135 homes), pertanyents a 120 famílies. L'entitat ha destinat 200 hores de mitjana a atendre cadascuna d'aquestes persones i, a més, moltes s'han format professionalment a través de pràctiques laborals facilitades per la Creu Roja. És en aquest aspecte on l'entitat remarca la col·laboració de diverses empreses, que han ajudat a fer-ho possible a través de visites a empreses o bé de formacions.  
 
Segons Creu Roja, una persona de cada 62 ha trobat feina gràcies a aquest programa durant l'any 2014. Per aquest motiu, l'entitat segueix oferint el programa durant el 2015 i, de fet, durant el primer trimestre de l'any ja hi han participat 50 famílies. 
 
239.000 llars amb tots els membres a l'atur a Catalunya
 
La situació general de crisi continua allunyant del mercat laboral a moltes persones de tots els sectors i això afecta singularment les persones i grups socials en situació de major  vulnerabilitat, amb menys recursos, menys formació i major precarietat laboral, moltes d’elles integrants de la mateixa unitat familiar. 
 
Davant d'aquesta situació, en que s'hi troben 239.000 famílies a Catalunya, la Creu Roja considera necessari intervenir per facilitar l'ocupabilitat i la inserció laboral a famílies amb dificultats socials i econòmiques, que "estan en procés de cronificació". 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article