Acció Solidària contra l’Atur convoca la 18a edició dels Premis Josep M. Piñol

Reconeixen la millor iniciativa contra l’atur i la millor trajectòria en favor de la inserció laboral de col•lectius vulnerables amb dos guardons de 10.000€


La Fundació privada Acció Solidària contra l’Atur (ASCA) obre la convocatòria de la 18a Edició Premis Josep M. Piñol per reconèixer la innovació i la trajectòria de dues entitats o persones que treballen per a la inserció de col·lectius en risc d’exclusió. 

Els Premis Josep M. Piñol tenen dues modalitats: una per a la millor iniciativa innovadora contra l’atur i l’altre a la millor trajectòria en favor de la inserció laboral. Els projectes que es presentin han d’estar en curs d’execució u operatius, des de fa tres anys com a màxim en el primer cas i de cinc anys en el segon.
 
Els participants poden inscriure’s fins el 30 de setembre i els premis es lliuraran el 23 de novembre en un acte al Palau Macaya de Barcelona a les 19 hores. Dotats de 10.000 euros cadascun, els guanyadors han de destinar integrament l’import al projecte guanyador. 
 
Els formularis de sol·licitud de participació es poden trobar a la web d’ASCA, sol·licitar-los per mail a [email protected] o bé passar-los a buscar per la seu de la Fundació. Podeu consultar les bases dels premis aquí
 
El Jurat està format per nou professionals reconeguts de diferents sectors: Oriol Romances (President d’ASCA), Pilar Mercadé i Inma Noguera (expertes en treball social), Maravillas Rojo (experta en ocupació), Albert Recio (Professor de la UAB), Pere Rigau (Representant del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials), Alfred Vernis (Director de la Unitat de Programes Universitaris d’ESADE-URL), Miquel Vila (Enginyer Industrial) i Miquel Verdaguer (secretari del patronat d’ASCA i secretari del Jurat). 
 
Josep M. Piñol, una vida dedicada a lluitar contra la injustícia 
 
Josep M. Piñol (Barcelona 1923-1996) pertany a una generació que va optar pel compromís polític i social en l’època franquista. Fou un dels fundadors de l’editorial Estela i va col·laborar amb nombroses revistes. L’any 1981 va fundar Acció Solidària contra l’Atur amb l’objectiu de mobilitzar a la ciutadania i lluitar per canviar la situació d’injustícia amb solidaritat i no amb beneficència paternalista, en un temps on l’atur era del 40%.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article