Les ILPs, en marxa per defensar els drets socials

Els promotors de les ILPs d'habitatge, educació i en defensa de la renda bàsica garantida organitzen avui tres marxes que confluiran demà a Barcelona


Els grups promotors de les tres Iniciatives Legislatives Populars (ILP) que s'han tramitat o s'estant tramitant al Parlament de Catalunya han confluït per convocar un seguit de marxes que aquest divendres partiran des del Baix Llobregat, el Vallès i el Maresme, amb la previsió d'arribar a Barcelona demà.

La mobilització s'estructura a partir de les ILP pel dret a l'habitatge i contra la pobresa energètica - aprovada el 27 de juliol al Parlament-, la ILP en defensa de la xarxa educativa pública i única - impulsada per l'Assemblea Groga, que recull signatures des de l'any 2013-  i la ILP en defensa de la renda bàsica garantida, que compta amb un suport de 121.000 signatures i ha obtingut l'adhesió de 45 ajuntaments a través de mocions.

Cada una de les marxes arrencara d'un punt diferent del territori per confluir després al Passeig de l'Arc de Triomf . Així. la columna de la ILP per una Renda Garantida partirà de Sant Vicenç dels Horts, al Baix Llobregat; la de la ILP Educativa de Mataró, al Maresme; i la de la ILP pel Dret a l’Habitatge de Sabadell, al Vallès.

A aquestes columnes se n'hi sumarà una quarta, convocada el dissabte a les 11 del matí a l'Hospital Clínic, Barcelona, i que ha estat impulsada per la Marea Blanca, el moviment ciutadà que lluita per la preservació del model de sanitat pública, universal i gratuïta.

“Aquesta mobilització conjunta vol sevir per forçar l’obertura d’un procés constituent des de la base”, diu el manifest que van presentar els promotors al juliol, en el qual s'especifica que les marxes no seran exclusivistes i “estaran obertes a tota mena de lluites i col·lectius".



Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article