Entra en vigor la normativa que permet inscriure els nadons als hospitals

A Catalunya només s'aplica de moment a l'Hospital de Terrassa, tot i que en sis mesos es vol estendre a tota la xarxa pública


Els nounats ja no s'hauran d'inscriure al Registre Civil. Avui entra en vigor una prova pilot que permet al personal sanitari de l'hospital  fer els tràmits en un marge de tres dies des del part.  No obstant, aquesta agilització burocràtica no és total, ja que els pares sí que hauran de passar pel registre per incloure el nadó en el llibre de família.

Així ho contempla la llei 19/2015, del 13 de juliol, que entra en vigor avui a tot el país. De moment, a Catalunya només assumirà aquesta funció l'Hospital de Terrassa, i tan sols per als nenes nascuts a aquest centre, segons va explicar ahir la Conselleria de Salut. Està previst, però, que s'estengui a tots els hospitals de la xarxa pública en sis mesos i no hi ha intenció que arribi a la privada, que atén el 30% dels naixements a la comunitat autònoma, entorn a 80.000 anualment.

Aquesta iniciativa, sol·licitada per nombroses famílies, no suposarà una sobrecàrrega burocràtica per als hospitals públics,  ja que únicament es tractarà d'emplenar una aplicació informàtica de fàcil accés.  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article