Neix l'Associació de Prematurs Hospital Clínic-Maternitat

La primera entitat d'àmbit exclusivament català pretén millorar l'atenció de les famílies amb fills prematurs


Aquest cap de setmana s'ha presentat l'Associació de Prematurs Hospital Clínic-Maternitat (ASPREM-HCM), l'única associació de prematurs d'àmbit exclusivament català fruit de la unió de diferents famílies amb nens prematurs.

El col·lectiu Associació de Prematurs Hospital Clínic-Maternitat (ASPREM-HCM) es va presentar aquest diumenge a l'Hospital Clínic de Barcelona amb l'objectiu de "millorar l'abordatge de la cura de les famílies amb fills prematurs i aconseguir ajuts que permetin impulsar el procés de recerca en l'àmbit de la prematuritat a través de projectes de micromecenatge".
 
La presidenta de l'associació, Elisabet Farga, ha explicat que "avui més que mai la prematuritat precisa d’un plantejament multidimensional i d’un enfocament multidisciplinari, comptant amb l’eix vertebrador que la sustenta, que són les famílies i les seves associacions”. Des de l'Associació de Prematurs Hospital Clínic-Maternitat veuen necessari que "els diferents agents procurin sinergies positives per tal que els nens prematurs puguin disposar d'una vida plena i feliç". 
 
Per la seva banda, el cap del Servei de Neonatologia de l'Hospital Clínic, Francesc Botet, ha assenyalat "la gran quantitat de recursos socials i sanitaris necessaris per fer front al problema de la prematuritat i ha recordat que els pares necessiten molt suport en aquestes situacions".
 
Els reptes de la prematuritat 
 
Segons publica l'Hospital Clínic al seu blog, els nounats prematurs tenen un major risc de desenvolupar problemes de salut que no pas aquells que neixen a temps. I és que "el grau de prematuritat en un més alt risc de complicacions greus com la paràlisi cerebral, dèficits sensorials, malalties cròniques o de patir infeccions respiratòries agudes".
 
"La prematuritat és un dels problemes no resolts de la medicina materno-fetal i de la neonatologia", assegura el doctor Francesc Botet. Segons el cap de neonatologia del Clínic, els últims 30 anys s'ha avançat molt en la supervivència dels prematurs, però "aquests prematurs seran nens, joves i adults demà, i també avui sabem que molta patologia de l’adult comença en els nens".
 
L'objectiu de l'Associació de prematurs de l'Hospital Clínic és ajudar a conèixer millor els nens prematurs i la seva realitat. El col·lectiu considera que encara que ja hi ha molt camí fet, hi ha molts reptes per afrontar, sobretot pel que fa a les cures centrades en el desenvolupament. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article