L'abandonament escolar prematur a Catalunya, per sota de la mitjana espanyola

La taxa de la comunitat autònoma ha baixat 3,1 punts en un any, un descens només superat per Balears, Andalusia i Madrid


L'abandonament escolar prematur a Catalunya, és a dir, dels joves d'entre 18 i 24 anys que no continuen els estudis més enllà de l'etapa obligatòria ha baixat 3,1 punts respecte del tercer trimestre del 2014. La comunitat autònoma és la quarta que ha experimentat un major descens, després de Balears (3,7), Andalusia (3,4) i Madrid (3,2).

A Catalunya la taxa d'abandonament és del 19,7%, segons les dades facilitades pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esports ahir. Aquest percentatge varia en funció de les comunitats autònomes. Les illes Balears lideren la taula amb un 27,7%. La segueixen Ceuta y Melilla, amb el 25,2%, i Andalusia, on malgrat el descens, la taxa arriba al 25,1%.

Els percentatges més baixos, per contra, corresponen al País Basc (9,4%) , Cantàbria (9,6%) i Navarra (10,7%). Dit d'una altra manera, en aquestes regions entorn a un de cada 10 alumnes deixa d'estudiar quan fa els 18 anys.

Al conjunt de l'Estat la taxa ha baixat sis punts des del 2011, passant del 26,3% al 20,3% el tercer trimestre de 2015.  La taxa d'abandonament escoltar prematur de les dones és menor que la dels homes, un 16,1% davant del 24,3% d'ells.

Espanya s'ha compromès, en relació al Marc Estratègic per la cooperació europea en l'àmbit de l'educació i la formació (ET2020), a reduir fins arribar al 15% la taxa d'abandonament escolar. Encara té cinc anys per assolir l'objectiu, però de moment només tres comunitats autònomes se situen per sota de la fita.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article