Arriba a Catalunya el Dia Mundial dedicat a l’Acció de Donar

Una vintena d'ONG fomenten que l'1 de desembre es converteixi en el #GivingTuesday


El pròxim dimarts 1 de desembre se celebrarà, per primera vegada a Catalunya, el dia mundial dedicat a l’acció de donar. L’objectiu del #GivingTuesday és aconseguir que s’incentivin i es multipliquin les bones accions de les persones, és a dir, fomentar la cultura de la donació. 

Una vintena d'ONG i entitats socials promouen l'arribada a Catalunya d’aquest moviment, nascut fa quatre anys a Nova York i que s'ha expandit a 70 països del món gràcies al suport de figures com ara el president dels Estats Units, Barack Obama. 
 
La iniciativa compta amb un web, en el qual s’hi poden publicar projectes que necessitin donacions i on també s’hi pot col·laborar. Un dels plats forts d’aquest moviment és la diversitat de propostes amb les quals es pot contribuir. El Banc de Sang i Teixits, per exemple, s’ha proposat aconseguir un miler de donats de sang. UNICEF presenta una campanya perquè cap nen del món es quedi sense vacunes i la Creu Roja de Catalunya aposta pel  suport als refugiats que fugen de les guerres. 
 
De moment, aquest moviment solidari ja compta amb 82 projectes inscrits, tot i que roman obert a que s’hi inscriguin més campanyes solidàries. El president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa, ho considera “una oportunitat per ajudar el teixit social català” i per promoure la cultura de la donació els 365 dies de l’any. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article