Un Mario Bros amb cadira de rodes reivindica l'accessibilitat universal

Un vídeo viral mostra, en clau d'humor, les dificultats arquitectòniques a les quals han de fer front les persones amb problemes de mobilitat


Super Mario Bros, el famós lampista italià de Nintento que esquivava trampes i saltava parets als anys 80, ha tingut un accident i ha quedat en cadira de rodes. Aquest és el punt de partida del vídeo que ha penjat a les xarxes socials el grup Tachles, un canal de Youtube que pretén "descobrir la veritat darrera les mentides" a partir de la sàtira. En menys d'un mes, el vídeo s'ha fet viral. 

Amb cadira de rodes, els objectius de Mario Bros semblen ara infranquejables. El vídeo, que simula una pantalla del vídeojoc, mostra la impossibilitat del personatge de saltar tubs o franquejar construccions de maons. No és fins que el seu germà Luiggi adequa l'espai a les seves necessitats que en Super Mario pot continuar les seves aventures... almenys fins a la següent pantalla que, malauradament, no està adaptada a les peculiaritats necessàries per a les persones amb mobilitat reduïda.
 
El vídeo, que porta per títol 'Not so Super Mario' ('No tant Super Mario'), vol reivindicar, a través de l'humor, l'eliminació de les barreres arquitectòniques i la promoció de l'accessibilitat universal per a les persones amb mobilitat reduïda. La intencionalitat es veu encara més clara amb la frase final del vídeo, on s'hi pot llegir la frase 'Ja no som als 80. Permet l'accés a tot el món... Ara'. El contingut es troba a les xarxes des del passat 28 de desembre i ja ha tingut més de 300.000 visites i unes 500.000 comparticions al Facebook. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article