La Fundació Mambré busca 60 pisos buits per a persones sense llar a Barcelona

Aquesta campanya s'emmarca dins el programa 'Primer la Llar' amb la intenció que siguin habitatges llogats a llarg termini


A Barcelona hi ha més de 30.000 habitatges buits i més de 3.000 persones sense llar, 900 de les quals dormen al carrer cada nit. Per combatre aquesta situació, les entitats que formen la Fundació Mambré -Arrels, Assís Centre d’AcollidaCompanyia de les Filles de la Caritat i l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu- han iniciat una campanya per aconseguir 60 pisos buits a l'àrea metropolitana de Barcelona i oferir-los a persones en risc d'exclusió social i sense llar.

L'associació busca habitatges cedits per persones físiques, empreses, organitzacions sense ànim de lucre, entitats d'església o administracions públiques abans de finals d'any, ja siguin per a persones soles com per allotjar de 2 a 5 persones. Aquesta campanya, #Objectiu60llars, s'emmarca dins el programa 'Primer la Llar' (Housing First), amb la intenció que siguin habitatges llogats a llarg termini.

La Fundació Mambré ofereix, per aquestes llars, un contracte de lloguer o conveni de cessió d'ús signat amb la mateixa fundació, titularitat dels subministraments, garanties de pagament i gestió d'incidències. Per altra banda, l'entitat també s'encarregarà de tenir curda de l'habitatge i que un cop s'acabi la cessió es retorni l'habitatge en perfecte estat. I finalment, durant l'estada, farà un seguiment social de les persones que hi resideixin i oferirà assegurança.

Actualment, la Fundació Mambré gestiona un centenar d'habitatges. Si ets propietari d'un habitatge i vols donar-li un valor social al teu patrimoni pots contactar amb l'associació a través de correu electrònic: [email protected].

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article