Nova aplicació mòbil per notificar casos de violència de gènere a Girona

Aquest servei permetrà geolocalitzar 109 dones amb risc elevat de ser víctimes d'aquest delicte


L'Ajuntament de Girona i la policia municipal de la ciutat han presentat aquesta setmana una nova aplicació mòbil per actuar amb rapidesa davant de casos de violència de gènere. Aquest nou sistema, que l'han anomenat DRAGAlert, permetrà, sempre amb el consentiment de la persona usuària, fer-ne un seguiment de la geolocalització d'aquesta i, en cas de perill, permetre fer un avís directe a la policia municipal.

D'aquesta manera, Girona se situa com a ciutat pionera en aquest àmbit, ja que és la primera que posa en marxa un dispositiu d'aquestes característiques. És una aplicació que funciona a partir d'un teleoperador, que obrirà ràpidament l'incident, es veurà la notificació d'alerta i aleshores s'enviarà la patrulla més propera al lloc dels fets. Si la persona és fora de Girona, s'establirà una xarxa de coordinació amb altres cossos policials perquè l'atenció pugui ser immediata.

Aquesta, però, no és una aplicació pública sinó que només s'activarà en les persones amb un risc elevat de ser víctimes de violència de gènere. Actualment, a Girona hi ha 109 expedients de seguiment per violència de gènere. D'aquests 109 casos, 58 tenen ordre de protecció. L'alcaldia de Girona defensa que és un servei que ha d'aportar seguretat a la víctima i atenció immediata en cas de perill.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article