Barcelona presenta 'Diversitat en curt', un projecte educatiu a favor de la varietat afectiva

El proper curs escolar s'implantarà a les escoles d'infantil, primària i secundària barcelonines


La Regidoria de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona ha presentat el projecte ‘Diversitat en curt’. Es tracta d'una proposta educativa i artística a favor de la igualtat i la no discriminació del col·lectiu LGTBI que s'ha estructurat en cinc curtmetratges sobre diferents aspectes relacionats amb la diversitat sexual i afectiva. Aquests s'adrecen principalment al món educatiu i tenen una una durada màxima de 10 minuts.

En un context que ve marcat per l'atemptat homòfob a Orlando, 'Diversitat en curt' vol instal·lar-se a les escoles per conscienciar als infants i generar reflexions, ja des de ben petits. Segons Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI, "dins i fora de les aules s'estan vivint casos de discriminació molt greu" i per això amb aquest projecte es vol abordar, des de l'àmbit de la prevenció, problemàtiques presents entre els joves com ara la transfòbia, l'homofòbia i qualsevol altre cas de rebuig per qüestions d'orientació o identitat de gènere.

Segons Pérez, "el públic infantil i juvenil té molt interioritzat aquest llenguatge audiovisual" i per això creu que aquesta pot ser una eina "molt potent" per a ser utilitzada en l'entorn educatiu amb alumnes d'entre 6 i 16 anys.

Aquests curtmetratges, que els han dirigit els realitzadors Isabel Coixet, Judith Colell, Miquel Bosch, Carla Subirana i Isaki Lacuesta, pretenen mostrar la realitat al mateix temps que promoure el respecte a la varietat sexual i afectiva.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article