El jutge denega el permís a l'Ajuntament de Barcelona per inspeccionar el CIE

La resolució assegura que existeixen "dubtes seriosos" que el consistori pugui ordenar-ne el tancament


El jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona ha denegat a l'Ajuntament de Barcelona l'autorització per inspeccionar el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca per verifica si està en funcionament i ordenar que es precinti. La Policia Nacional havia impedit dues vegades l'entrada dels tècnics municipals i divendres el consistori va formalitzar la seva petició als tribunals.

En la resolució, el magistrat assegura que hi ha "dubtes seriosos" que l'Ajuntament tingui competències per ordenar el tancament del CIE en no disposar de llicència d'activitat com a establiment assimilat als d'hosteleria". 

El jutge denuncia que l'ordre de cessament d'activitat dictada pel consistori no va acompanyada de cap informe jurídic ni està firmada per l'autoritat pertinent.  Tanmateix el jutge parla d'un "manifest conflicte competencial" entre el consitori i l'Estat, que s'hauria de resoldre per altres vies.

L'anunci arriba després que el passat dilluns el consistori oficialitzés un front comú amb el Govern, el Parlament i les entitats per presentar el tancament del CIE com una "qüestió de país". Mentrestant, el centre compte ja com a mínim amb un intern.

L'Ajuntament no desisteix: recurs contra la interlocutòria judicial

Aquesta tarda el consistori ha anunciat que estudia enviar un requeriment de tancament al CIE, malgrat que el jutge assegura que no té competències per fer-ho.

El tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha justificat que l'acte judicial admet que el centre està obert i té activitat, de manera que la inspecció ja no és necessària. Tot i això, l'Ajuntament buscarà vies alternatives per comprovar que el CIE està en marxa i ordenar que tanqui.

Asens ha recordat que, a diferència del que assegura el ministre Jorge Fernández Díaz, el CIE no està exempt de llicència, i que tant la legislació catalana com una resolució del TSJC asseguren que són necessàries tant per a equipaments privats com públics.  "La jutgessa mostra la seva estranyesa en el fet que aquest equipament estava funcionant sense llicència des de fa 10 anys, i aquesta estranyesa és compartida, però el temps transcorregut no l'eximeix de complir amb els requisits de seguretat", ha sentenciat.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article