El Banc de Sang alerta que falten 17.000 donacions per l’estiu

Les unitats mòbils estaran a les principals jornades castelleres de la temporada fins al novembre


El Banc de Sang i Teixits organitza, al llarg de tot l’estiu, més de 700 campanyes extraordinàries evitar que les vacances facin minvar les reserves de sang. Fins a inicis d’agost hi ha participat unes 33.000 persones, però ara l’organització ha fet una crida per aconseguir que 17.000 persones més se sumin a la causa i així es puguin aconseguir les 50.000 donacions necessàries per cobrir les necessitats d’aquest estiu.

La sang caduca i calen donacions diàries per atendre els pacients, per la qual cosa és imprescindible mantenir de forma permanent les reserves de sang. Per aquest motiu, cada dia d’estiu el Banc de Sang i Teixits es desplaça a deu municipis de força afluència arreu del territori, com és el cas dels municipis on es celebren festes majors, fires o jornades castelleres.

Els castellers fan pinya per la donació de sang

La presència de les unitats mòbils de donació de sang a les jornades castelleres respon a un conveni de col·laboració firmat el passat mes de juliol entre el Banc de Sang i Teixits i la Xarxa Audiovisual Local, que formalitza que es pugui donar sang a les festes que retransmeti La Xarxa.

En el marc d’aquest conveni, les emissores locals també fan difusió de totes les campanyes que es fan a Catalunya i ajuden a sensibilitzar sobre la donació de sang, teixits, llet materna i medul·la òssia.

Les jornades castelleres a les quals es podrà donar sang són la Festa Major del Catllar (27 d’agost), Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès (30 d’agost), Santa Tecla a Tarragona (18 de setembre), Santa Úrsula a Valls (23 d’octubre), Tots Sants a Vilafranca del Penedès (1 de novembre) i Terrassa (20 de novembre).
 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagés i Canaleta CARDEDEU El Poble que a la seva Estació de Tren no tenen MARQUESINES I TENIN UNA RIERA BRUTA
1.
Mira aqui desefiu al President de L´ANC Quel dia de la Diada en las 5 seus , un faran las trobades tinguin una Furgoneta de la Creu Roja i reculli SANG DELS CATALANS INDEPENDENTISTAS Que estiguin alla Seria lo mes UTIL Que podran fer per Catalunya DONAR SANG .... Tambe cuan Juga el Barça proposu posar una Forgoneta de la Creu Roja a recullir Sang dels Culers ....ELS Policias Locals que se suposa han de estar bien sanos tambe donguin Sang den ejemplo he ELS aJUNTAMENTS alcaldes i regidors els que estan de VACANCES Se acostin als Hospitals i donguin SANG I QUE SORTIN PER LA TELEVICIÓ DIARIS PER ANIMAR A LA GENT A FERU HE Es faixin LA FOTOGRAFIAN CUAN DONEN SANG Seria la millor Fotografia de la seva vida Donan algu gratis cosa rara en un politic ha ha
  • 0
  • 0

Comenta aquest article