Càritas Girona crearà el 2017 l’Observatori de la Realitat per detectar problemàtiques socials i donar-hi resposta

La nova directora de l’entitat, Dolors Puigdevall, fa una crida a les administracions perquè "no es relaxin" amb les aportacions a les entitats socials


Càritas Girona posarà en marxa el 2017 l’Observatori de la Realitat. Així ho ha anunciat aquest dijous la nova directora de l’entitat, Dolors Puigdevall, en una roda de premsa, on també ha explicat que l’objectiu d’aquesta eina és estar a l’aguait de la realitat social del territori per detectar i analitzar les problemàtiques socials que sorgeixin i donar-hi resposta a través de recursos específics.

L’observatori estarà integrat per professionals de diversos estaments de l’entitat que es reuniran periòdicament i serà també un espai on compartir informació i repensar, si cal, els programes que l’entitat té en marxa canviant-los o, fins i tot, suprimir-los.

"Ens ha de servir per fer més visibles les dificultats que hi ha al nostre entorn, tenir dades i coneixement de les diferents situacions dels atesos", ha destacat la nova directora de Càritas, que substitueix a Ramon Barnera després de cinc anys al càrrec de l’entitat. Puigdevall ha estat anteriorment presidenta de Càritas a Fornells de la Selva  (Girona).

A més, la nova directora de Càritas ha fet una crida a les administracions perquè continuïn col·laborant amb les entitats socials per mitjà de les subvencions. “Davant dels primers indicis de recuperació econòmica, hi ha el perill que les administracions es relaxin, i no és moment de fer marxa enrere”, va subratllar Puigdevall. En aquesta entitat, i d'acord amb la memòria del 2015, un 45% dels ingressos provenen dels fons públics i un 55%, dels privats.

Pla estratègic 2017-2020

L'entitat està preparant també el pla estratègic 2017-2020. Segons Puigdevall, el nou pla estratègic ha de posar èmfasi en tots els programes d'atenció a aquells que busquen feina (el 77% dels usuaris de Càritas Girona estan aturats), així com fer suport i formació als 2.500 voluntaris i treballar, a través de l'observatori, per fer visibles les diferents problemàtiques socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article