Neix l'Observatori de la Igualtat de Gènere dins l’Institut Català de les Dones

Aquest organisme té per objectiu treballar dades, estadístiques i recerques científiques sobre les desigualtats entre dones i homes


El Govern català ha acordat aquesta setmana impulsar l’Observatori de la Igualtat de Gènere i el Centre d’Estudis, Recerca i Capacitació sobre la Violència Masclista, dos organismes que s’integraran a l’Institut Català de les Dones i que tenen per objectiu treballar dades, estadístiques i recerques científiques sobre les desigualtats entre dones i homes per millorar les decisions, la planificació i l’avaluació de les polítiques públiques des de la perspectiva de gènere.

Per aconseguir-ho, l’Observatori dissenyarà un sistema d’indicadors per conèixer de forma actualitzada l'evolució de les desigualtats de gènere i determinar els motius de la seva persistència. A més, proposarà al Govern mesures per corregir les situacions de desigualtat i de discriminació contra les dones.

Aquest organisme comptarà amb les persones titulars de les direccions generals d’Igualtat, de Comunicació del Govern, de la Policia i de la direcció de l’Institut d’Estadística de Catalunya. També hi haurà una persona membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i 10 vocalies en representació del Consell Nacional de Dones de Catalunya, les universitats, les entitats municipalistes i diversos col·legis professionals.

L’Institut Català de les Dones analitzarà els resultats de l’activitat de l’Observatori i retrà comptes, anualment, al Consell Nacional de les Dones de Catalunya.

Per la seva banda, el Centre d'Estudis, Recerca i Capacitació sobre la Violència Masclista durà a terme tasques relacionades amb la investigació, l’estudi i la divulgació científica sobre la violència masclista, així com de formació i capacitació del personal professional que intervé en processos relacionats amb la violència masclista o amb la situació laboral i la imatge pública de les dones.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article