Es presenta una nova xarxa que vol coordinar l’atenció integral als menors amb malalties terminals

La Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia ha difós un vídeo que ja suma més de 350.000 reproduccions a la xarxa, sota el títol ‘Compta amb mi’


Un miler d’infants i adolescents a Catalunya tenen malalties terminals, amb necessitats pal·liatives específiques. Per tal de donar resposta a aquestes famílies, la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia ha llançat una campanya per crear una xarxa que coordini l'atenció integral als menors amb malalties que no tenen cura.

Per aquesta campanya la Fundació ha elaborat un vídeo dirigit per David Casademunt que explica el procés pel qual passa l’infant que pateix una malaltia terminal. Aquesta iniciativa també que ha comptat amb el suport del grup musical Txarango, que ha cedit els drets de la seva cançó ‘Compta amb mi’ i ha posat nom al títol del vídeo.

Catalunya és un referent internacional en cures pal·liatives per a la població adulta, però l'assignatura pendent és l'atenció pal·liativa en l'àmbit de la pediatria. Conjuntament amb professionals de cinc hospitals de referència, la Fundació Enriqueta Villavecchia ha treballat en la proposta de creació d'una xarxa de suport que pugui donar una millor atenció als nens afectats per qualsevol malaltia sense cura, no només el càncer, a tot el territori català.

La Fundació Enriqueta Vilavecchia ha treballat conjuntament amb la unitat de cures pal·liatives de l'Hospital Sant Joan de Déu, que ha posat a disposició d'aquest projecte el seu model i la seva experiència en aquest àmbit, així com amb professionals de l'Hospital de la Vall d'Hebron, l'Hospital de Sant Pau, l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i l'Hospital Germans Trias i Pujol.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article