Creix el nombre de menors no acompanyats que arriben cada any a Catalunya

L’any 2015 van arribar al territori fins a 544 joves sols, un 10% dels quals amb addiccions a la cola o a altres substàncies


La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha confirmat aquest dimecres en resposta parlamentària al diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa que la xifra de menors no acompanyats que arriben a Catalunya "és cada vegada més alta i l’estat en què arriben és cada vegada més deteriorat". A més, aquests "són majoritàriament menors del Marroc que procedeixen d’altres zones de l’Estat, sobretot de Ceuta i Andalusia".

En aquest sentit, Bassa ha afegit a la seva intervenció que els menors "haurien de ser atesos en el primer moment que trepitgen l’Estat". Pel contrari, però, "passen per diferents comunitats autònomes i les autoritats no n’assumeixen ni la tutela ni el tractament".

D’altra banda, la consellera Bassa ha remarcat que "des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’està treballant conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona per tal de fer front a les addicions que pateixen aquests menors", ja que un 10% tenen addiccions a la cola o a altres substàncies.

Ambdues institucions van anunciar fa un parell de setmanes que tenen previst posar en marxa al gener un dispositiu social i mèdic amb l’objectiu de treure del carrer els menors addictes a la cola, tant els que s’escapen de centres residencials d’Atenció a la Infància (DGAIA) com els que encara no estan sota la seva tutela perquè acaben d’arribar o no han estat detectats.

Els menors no acompanyats, en xifres

Les xifres de menors no acompanyats que des de gener han arribat a Catalunya és de 485 i es preveu que la xifra augmenti fins a 700 a finals d’any, superant les dades de l’anomenada crisi dels cayucos. Això significaria 262 nens més que els 438 que van arribar el 2012. La tendència, va a l’alça. El passat 2013 en van arribar 496, el 2014 fins a 537 i el 2015 un total de 544 menors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article