Cap de les víctimes mortals de violència masclista el 2016 havia denunciat el delicte

Avui, 25 de novembre, és el Dia Mundial contra la violència envers les dones


Cap de les quatre dones que han estat assassinades aquest any per les seves parelles o exparelles havia denunciat el seu agressor i només en un dels casos el seu entorn proper en tenia coneixement. Així ho confirmen dades que la Generalitat de Catalunya ha fet públiques aquesta setmana, en el marc del Dia Mundial contra la Violència envers les dones (25 de novembre). 

El nombre total de víctimes de violència de gènere fins l'octubre de 2016 ha estat d'11.711 dones, un 2,8% menys que l'any anterior. Tot i així, els fets relacionats amb menors d'edat augmenten un 7%, passant de 632 víctimes registrades durant l'any passat a 675 enguany. D'altra banda, el 79,5% de les víctimes es concentren en la franja d'edat dels 21 als 50 anys, i la franja de 31 a 40 anys és la que té una major incidència (34%). 

Aquestes dones, però, no estan soles. La Generalitat de Catalunya té activat un servei d'atenció permanent i que funciona 365 dies l'any: el telèfon 900 900 120, una línia telefònica gratuïta i del tot confidencial. A més, amb l'objectiu de fer prevenció, els Grups d'Atenció a la Víctima i les Oficines de Relacions amb la Comunitat de la Policia de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, han realitzat durant l'any fins a 665 xerrades sobre violència masclista i domèstica on han assistit 19.850 persones. De les 665 xerrades, el 90% han estat destinades al col·lectiu d'entre 13 i 20 anys. 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article