El COCARMI reclama més recursos davant dels delictes d’odi contra persones amb diversitat funcional

L’any passat se'n van registrar 227 a Catalunya, que és la primera comunitat autònoma en delictes d'aquest tipus


El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), la principal plataforma de la diversitat funcional a Catalunya, ha reclamat aquesta setmana més contundència en la lluita contra els delictes d’odi i discriminació de què són víctimes les persones amb discapacitat.

En una trobada a la Ciutat de la Justícia amb el fiscal coordinador del Servei de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, una delegació del COCARMI li ha expressat la seva preocupació per l’elevat número de delictes d’odi a Catalunya.

Segons l’informe de delictes d’odi del Ministeri d’Interior del 2015, l’any passat es van registrar 277 delictes d’odi a Catalunya, 215 dels quals a la província de Barcelona. Pel que fa a denúncies de delictes relacionats amb la discapacitat, només es té constància de 9, una xifra que el COCARMI sospita que és deguda "a la por de les víctimes a possibles represàlies, a ignorar que aquest tipus d’accions són denunciables o a entrebancs d’accessibilitat, de comunicació, de vincles amb l’agressor... que dificulten la seva denúncia".

En aquest mateix sentit, els representants del COCARMI han demanat al fiscal que es posi a l’abast del col·lectiu tota la informació, les eines i els mitjans que facilitin la denúncia d’aquesta mena de delictes, així com la formació de professionals especialitzats en l’acompanyament de les víctimes amb discapacitat en aquestes situacions tan difícils.

La vicepresidenta del COCARMI, Pilar Díaz, ha destacat que "és imprescindible l’apoderament de les persones amb discapacitat, ja que hem de prendre consciència que moltes de les situacions que vivim són discriminatòries, i el Codi Penal ens empara".

La Generalitat, a través del portal dels Mossos d’Esquadra, també empeny als afectats a denunciar-ho.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article