Igualada inaugura l’Espai Salut, un nou centre comunitari de salut mental

Es tracta d'un nou recurs públic a l'abast de les entitats i organitzacions que ofereixen serveis en l'àmbit de la salut mental, els malalts i les famílies


Igualada ha estrenat aquest dimecres l’Espai Salut, un nou recurs públic a l’abast de les entitats i organitzacions que ofereixen serveis en l’àmbit de la salut mental, els malalts i les seves famílies. Aquest edifici s’ubica a l’antic Centre Arian, a la Plaça d’Espanya, que va quedar en desús el 2015, moment en què l’activitat del centre de dia del Consorci Sociosanitari d’Igualada es va traslladar a les noves instal·lacions del barri Montserrat.

El nou Espai Salut té una superfície total de 530m2, repartits en dues plantes totalment accessibles, majoritàriament diàfanes i sense barreres arquitectòniques, amb capacitat per allotjar els diferents serveis i activitats que s’hi desenvoluparan. És un edifici cèntric i ben comunicat i per tant, és de fàcil aproximació, tant amb vehicle particular com amb transport públic.

L’Espai Salut acull els Serveis de Promoció de la Salut Mental i el Benestar Emocional de l’Ajuntament d’Igualada, el Centre de Dia i Espai Terapèutic del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA), el Club Social AIDAR, el projecte 'Visc al matí' de l’Associació per la Rehabilitació del Malalt Mental de l'Anoia (ARMPA), el programa 'Activa’t x la salut mental', l’Espai Situa’t de la Federació de Salut Mental de Catalunya, el departament de Salut de la Generalitat i l’Equip de Valoració de la Discapacitat i la Dependència del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. A banda, hi ha altres projectes en desenvolupament, com ara grups d’ajuda mútua, formació de cuidadors o tallers per a col·lectius, que podrien tenir també cabuda en aquest centre.

A l’acte hi ha assistit l’alcalde, Marc Castells, la vicepresidenta 4a de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, i el tinent d’alcalde d’Entorn Comunitari de l’Ajuntament d'Igualada, Fermí Capdevila. També hi han estat presents diferents representants de l’Obra Social “la Caixa” i d’institucions i entitats de la comarca que desenvolupen la seva activitat en aquest àmbit, com l’Associació per a la Rehabilitació del Malalt Mental de l’Anoia (ARMPA) i el Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA).

Les obres d’adequació de l’Espai Salut han tingut un cost aproximat d’uns 40.000 euros, que han tingut l'ajuda de la Diputació de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa”, el Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) i el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article