‘Hack the School’: La iniciativa que vol repensar els espais escolars per millorar l’aprenentatge dels alumnes

És la primera crida del projecte Educació Demà de la Fundació Jaume Bofill, que busca 30 centres educatius que s’hi vulguin adherir


Es poden repensar els espais i elements de les escoles per millorar l’aprenentatge dels alumnes i la convivència al centre educatiu? Segons la iniciativa ‘Hack the School’ la resposta és sí. Es tracta de la primera crida del projecte Educació Demà de la Fundació Jaume Bofill, en el que es proposa que els centres educatius que ho desitgin puguin redissenyar els seus espais de la mà d’assessors experts en arquitectura i disseny, formació i un kit metodològic específic.
 

Hack the School considera que reflexionar i experimentar amb la reorganització dels espais escolars pot ser un element catalitzador d’una transformació tant a nivell educatiu, pel que fa a l’optimització dels aprenentatges, com a nivell comunitari, involucrant en major mesura les famílies, els alumnes, els docents i altres agents de la vida escolar.
 
La crida
 
Hack the School busca 30 centres educatius que desitgin repensar els seus espais escolars i elaborar propostes dirigides a millorar el funcionament del centre. Per a la selecció d’aquests, es tindrà en compte que el canvi dels espais respongui a una necessitat real en la vida del centre educatiu, que el projecte sigui sostenible i viable, que l’equip motor de la proposta compti amb membres de tota la comunitat educativa i que l’estratègia de difusió per comunicar aquest redisseny sigui àmplia.

 

Per tal d’iniciar aquest procés intern, Educació Demà ofereix acompanyament d’un expert en arquitectura i disseny amb qui treballar col·laborativament durant tota la crida, formació específica per aplicar diversos kits metodològics basats en el ‘design thinking’ que orientarà als centres en les seves decisions, visites a escoles que ja han repensat els seus espais i accés a materials vinculats a pràctiques inspiradores.

Qualsevol centre educatiu de Catalunya de primària o secundària interessat pot presentar la seva candidatura a través d’un formulari online. La data límit per enviar-lo és el proper 1 de febrer.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article