Homs denuncia Rajoy a la Fiscalia per incomplir sentències del TC sobre la gestió del 0,7% social de l’IRPF

“Serà la prova del cotó de si ens jutgen per persecució de les idees polítiques o per fonaments de dret”, ha remarcat el portaveu del PDeCAT al Congrés


El portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, ha presentat aquest dilluns davant de la fiscalia una denúncia contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per haver incomplert "10 sentències" del Tribunal Constitucional (TC) sobre subvencions vinculades al 0,7% de l’IRPF. A més de Rajoy, la denúncia s'adreça també a l'exministre de Sanitat, Alfonso Alonso, i l'exsecretària d'estat de Serveis Socials i Igualtat, Susana Camarero.

Ara fa una setmana, el Tribunal Constitucional donava la raó a la Generalitat en el conflicte de competències que va presentar contra el govern espanyol. Ho va fer després que l’any passat el govern de Mariano Rajoy decidís canviar el conveni establert i es tornés a atribuir una competència que el TC repeteix que correspon al govern català.

En roda de premsa, Homs ha anunciat que ha presentat avui la denúncia davant la Fiscalia amb l'objectiu d'instar-lo a actuar contra Rajoy “amb els mateixos arguments que usa per querellar-se contra polítics catalans” sobiranistes.

A les portes del judici pel 9-N, Francesc Homs ha subratllat que "porten deu sentències consecutives buscant subterfugis jurídics per exercir unes competències que no tenen. Ara serà la prova del cotó per saber si ens persegueixen per idees polítiques o per fonaments de dret".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article