Manresa repartirà aquest estiu targetes alimentàries de 40 euros mensuals a 652 infants en situació de risc

En global, les entitats socials i el consistori donaran cobertura a uns 900 nens i nenes durant els mesos de juliol, agost i mig setembre


L'Ajuntament de Manresa, a través dels Serveis Socials i diverses entitats socials del territori, ha programat diferents accions extraordinàries pels mesos de vacances d'estiu –juliol, agost i mig setembre- per omplir el buit en l'atenció als infants i adolescents en risc d'exclusió social. Entre aquestes, el consistori repartirà targetes alimentaries a 652 infants aproximadament que serviran perquè les famílies puguin adquirir aliments en establiments determinats.

Les targetes seran nominals i tindran un valor de 40 euros pels mesos de juliol i agost i de 26 euros per les dues setmanes de setembre. En global, però, el consistori i les entitats donaran cobertura a uns 900 nens i nenes aquest estiu, ja sigui a través de les targetes alimentaries o casals d'estiu. Creu Roja, a més, complementa el lliurament de la targeta amb recomanacions alimentàries a les famílies beneficiàries.

La regidora d'Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària, ha explicat també que una altra de les accions es centra en l’ampliació del casal d’estiu als centres oberts de la ciutat durant els mesos de juliol i agost, augmentant l’horari d’atenció a 6 hores -de dos quarts de nou a dos quarts de tres-. L’objectiu és continuar oferint a les famílies el suport socioeducatiu que es dóna durant la resta de l’any, i proporcionar dos àpats diaris als 60 infants que s’atenen en aquests moments en els centres oberts. Els centres oberts són el de La Font (Grup La Font dels Capellans, 11, escala 1), el Sergi Aguilera (Bernat Oller, 14-16) i La Xalesta (Grup La Balconada, C. Comerç, 14).

Aquests casals estan pensats com un servei de continuació dels centres oberts municipals que ja funcionen durant el curs, i que tenen per objectiu atendre infants i adolescents en situació de risc, potenciar l’aprenentatge i compensar els dèficits socioeducatius que es presentin. L’ampliació del casal d’estiu en centres oberts suposa la contractació de més persones i d’un servei de càtering pel dinar del migdia. Segons ha afirmat l'Ajuntament, el cost del projecte és de 46.675€ i tindrà el suport de la Generalitat de Catalunya.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article