Veus de l’acció social reflexionen sobre la pobresa energètica

Un llibre recull les conclusions del 1r Congrés Català de Pobresa Energètica


Els dies 3 i 4 de novembre de 2016 es va celebrar a Sabadell el 1r Congrés Català de Pobresa Energètica, un espai de debat i reflexió al voltant de la lluita contra la vulnerabilitat energètica. Amb l’objectiu d’oferir solucions a problemes concrets, els ajuntaments de Sabadell, Barcelona i Badalona, la Diputació de Barcelona, l’associació Ecoserveis i la Taula del Tercer Sector van coorganitzar aquest primer congrés a escala catalana.

Ara, de totes les reflexions que es van fer aleshores, se n’ha publicat un llibre, que porta per títol Pobresa energètica a Catalunya: Reptes i dilemes i s’ha presentat aquest dimarts a la biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona.

En el llibre, els autors reprenen els elements clau analitzats al llarg de l’esdeveniment: des de la consideració de l’energia com a dret i la reflexió al voltant del model energètic vigent, fins a l’anàlisi en detall de mesures de protecció a persones vulnerables com el bo social.

Entre els diferents articles, no es deixa de banda tampoc aspectes essencials com l’impacte de la pobresa energètica sobre la salut, el paper dels mitjans de comunicació i del tercer sector, la vinculació entre els habitatges i les seves característiques estructurals amb la pobresa energètica, o la necessitat de dur a terme una planificació urbanística que consideri aquesta problemàtica per tal de contribuir a la seva prevenció.

Algunes de les veus de l'acció social que reflexionen en aquest llibre són el president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, Oriol Illa, la portaveu de l'Aliança contra la Pobresa Energètica, Maria Campuzano o el president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, David Bondia. El pròleg el signa Jordi Évole, on el periodista critica la nul·la acció de l'Estat espanyol davant d'aquesta problemàtica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article