El congrés Inclusió.cat reuneix 450 professionals per impulsar la innovació dels serveis socials

“La trobada és un pas endavant per a l’acció social que repercutirà a la llarga en una millor atenció a les persones”, ha assegurat la consellera Dolors Bassa


El congrés Inclusió.cat, que organitza la Universitat de Vic amb la complicitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i que aquest any celebra la seva primera edició, ha reunit aquest dijous i divendres al voltant de 450 professionals de l’acció social. Ho ha fet amb l’objectiu d’innovar els serveis socials i de potenciar nous models d’atenció integrada.

En la trobada, els experts han debatut sobre l’atenció centrada en les persones, els nous reptes per als professionals del tercer sector, com promoure els partenariats i com transformar el sistema de serveis socials per a l’atenció integrada.

“Inclusió.cat és un pas endavant en la construcció de coneixement acadèmic en l’àmbit dels serveis socials que, a la llarga, repercutirà en una millor atenció a les persones”, ha assegurat durant la inauguració la consellera Bassa.

Fins ara, en les 105 àrees bàsiques de serveis socials que hi ha en municipis de més de 20.000 habitants, hi ha una ràtio mínima definida per llei de tres treballadors socials més dos educadors per cada 15.000 habitants. Ara, la conselleria vol afegir-hi un administratiu. “També estem valorant com reforçar l’atenció social primària per atendre millor zones amb una alta vulnerabilitat. Per aquestes àrees augmentarem la dotació de professionals”, ha assegurat Bassa sense concretar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article