Comença la campanya d’estiu del Banc de Sang que vol aconseguir 35.000 donacions

S’han programat 75 actuacions per setmana arreu del territori per fer front a la baixada de participació del 30% durant les vacances


La campanya d’estiu del Banc de Sang s’activa aquest dilluns 17 de juliol, sota l’etiqueta #amicspersempre. Enguany es volen aconseguir 35.000 donacions per a compensar la baixada d'un 30% de participació que es produeix durant les vacances, pel canvi d’hàbits de la població. La campanya vol animar la població a fer donacions en grup, com ara amb els companys de feina, els amics o la família.

S’han programat un total de 75 campanyes arreu del territori català i també s’obriran les sales de donacions de 17 hospitals. A més, s’han previst 500 donacions només de plaquetes, un component sanguini molt necessari en els tractaments contra el càncer. La imatge del projecte ha estat dissenyada per la il·lustradora Paula Bonet i es distribuirà en forma de calcomania a tots els punts de donació.

A les comarques de Barcelona s’enfortiran els punts de donacions, especialment coincidint amb esdeveniments massius. En total, s’han programat unes 300 campanyes. Hi haurà autobusos a tota la costa i en festes majors com la de Granollers i la de Mataró.

Les maratons de donacions

A més, s’organitzaran maratons de donacions a Castelldefels i Malgrat. A les grans ciutats com Barcelona, Terrassa o Badalona es mantindran oberts els espais de donació habituals dels hospitals. Pel que fa a Manresa, hi haurà un autobús cada dimarts a la Plaça de Crist Rei.

Al territori tarragoní, es volen apropar els punts de donació als possibles donants així que les campanyes es desplaçaran a peu de platja, com a Torredembarra o Cambrils. També es faran col·lectes a pobles amb pocs habitants que a l’estiu multipliquen la seva població, com ara Marçà, Els Guiamets o Capçanes.

Un any més, la campanya serà present al Firagost de Valls i també a nous indrets com la urbanització La Mora de Tamarit , coincidint amb la Festa Major el 31 de juliol.

Pel que fa Lleida, per facilitar l’afluència del públic a l’Hospital Arnau de Vilanova, es mantindrà l’horari habitual, de dilluns a divendres de 8:30 a 20:00h i els dissabtes de 10:00 a 14:00h. En aquest hospital, a l’estiu donen sang unes 15 persones al dia i es transfonen uns 40 components sanguinis de mitjana.

A més, s’organitzaran campanyes a municipis dels Pirineus, com Oliana, La Seu d’Urgell, La Pobla de Segur, Artesa de Segre, Pont de Suert o Viella, Isona o Àger.

A través del web donarsang.gencat.cat els ciutadans poden consultar el punt de donació més proper a partir d’un nom de municipi o un codi postal. A més, els donants poden fer difusió a les xarxes socials de fotografies amb la seva calcomania i l’etiqueta #amicspersempre per a donar a conèixer la campanya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article