Sindicats i patronal arriben a un acord per apujar els sous i millorar les condicions dels treballadors de l'acció social

Després de cinc anys de negociacions i salaris congelats, el conveni vol equiparar les condicions de treball del sector públic i privat

Els sindicats demanen a l’Administració que faci un control exhaustiu de les entitats socials que gestionen serveis públics


Després de cinc anys de negociacions, els sindicats UGT i CCOO han arribat a un acord amb la patronal del tercer sector social, La Confederació, per equiparar les condicions de treball entre les plantilles de treballadors del sector públic i del privat.

Així, amb la signatura d’aquest conveni d’acció social, que té vigència fins el desembre del 2018, els treballadors del tercer sector social veuran incrementat el seu salari global en un 1,2% durant el període de vigència del conveni. No obstant això, l’element clau de la negociació, segons apunta el sindicat UGT, ha estat l’establiment de 24 hores l’any de permís retribuït per assumptes propis, que finalment s'ha acceptat.

Per altra banda, també s’ha acordat crear una comissió paritària específica per adequar el sistema de classificació professional a l’actual regulació de les titulacions acadèmiques, ja que els graus -o altrament anomenades carreres universitàries- encara no es reconeixien com a tal.

Amb tot, segons el responsable Acció Social FeSP-UGT de Catalunya, Antonio Gutiérrez, es tracta d'un “conveni de transició” perquè “encara no és prou digne per al sector”. “Havíem de firmar-lo perquè des del 2010 no s'havia actualitzat i havia quedat obsolet, però no estàvem disposats a cedir si les condicions dels treballadors no milloraven”, ha dit Gutiérrez en declaracions a Social.cat, i ha afegit que el 2018 -quan s'acaba el conveni- els sindicats seguiran “negociant i pressionant”.

Reclamen que l’Administració també mogui fitxa

Els sindicats CCOO i UGT consideren, però, que amb aquest acord no n’hi ha prou per equiparar les condicions de treball dels treballadors del sector públic i privat, i per això han fet un seguit de reivindicacions a l’Administració. Entre elles, demanen més “implicació en la regulació de les condicions de treball i econòmiques del conveni” i “un control econòmic exhaustiu de les entitats socials que gestionen serveis públics externalitzats”.

En aquest sentit, el president de La Confederació, Joan Segarra, ha explicat a Social.cat que la patronal està “en interlocució” amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per poder garantir aquest increment salarial amb una ajuda econòmica de l'Administració, però ha dit que “encara no s'ha tancat cap acord”. De totes maneres, Segarra ha reafirmat que l'increment salarial que s'ha signat no perilla i esperen, de cara al setembre, tornar a reunir-se amb la conselleria per assegurar “l'estabilitat de totes les empreses i entitats”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Ruben Rubio Canovelles
1.

15 miserables € de pujada en quasi 6 anys....Sobre un 11% de perdua de poder adquisitiu. VERGONYA!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article