Un projecte de la Fundació Benallar permet a joves en situació irregular aprendre agricultura ecològica

El programa de formació i inserció laboral treballa amb el restaurant Semproniana, d’Ada Parellada


Estar en situació irregular significa no poder tenir cap tipus de feina, i per tant, no tenir ingressos. Si, a més, s’hi suma la crisi econòmica, un baix nivell formatiu i no dominar el català o el castellà, pot arribar a ser una situació molt complicada per a la població immigrant. Davant d’aquest fet, la Fundació Benallar proporciona suport social i emocional, un projecte on aprenen la llengua, un ofici i l'oportunitat de conèixer altra gent en la seva mateixa situació.

Benallar és una fundació social sense ànim de lucre que va néixer l'octubre del 2002 com un projecte d'acollida i atenció a la població immigrant. Entre d'altres, desenvolupa el Programa de Formació i Inserció Laboral des de l'any 2009, que inclou la primera acollida, l’acollida residencial, l'aprenentatge de l'idioma, l'acompanyament per una bona inserció en la nostra societat, la formació laboral i l'inici en el mercat de treballar.

Entre diferents projectes, la fundació impulsa cursos d’horticultura ecològica i jardineria en els qual joves en situació irregular aprenen tècniques d’agricultura ecològica mentre esperen la possibilitat de regularitzar-se.

L'objectiu final, segons l’entitat, és intentar canviar la realitat social que viuen molts joves que arriben a la ciutat de Barcelona i que no tenen cap mena de suport social o institucional perquè no estan regulats i, per tant, no poden accedir al món laboral.

Ada Parellada se suma al projecte

Des d’aquesta darrera primavera, el projecte va de la mà del restaurant Semproniana, que ofereix a la seva carta les fruites i verdures conreades al peu del Parc de Collserola gràcies a l’acord de la xef Ada Parellada amb la Fundació Benallar. La col·laboració entre l’Ada i Benallar és de client i proveïdor: el restaurant Semproniana és el destinatari final de tota la producció de l'hort.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article